U Vukovaru o velikom EU projektu: Knin spreman za natječaje

Danas su u Vukovaru u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva rada i mirovinskog sustava predstavljeni rezultati tehničke pomoći gradovima u okviru Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Za Grad Knin, kao pilot projekt, posebno je predstavljena dinamika natječaja za socijalno gospodarstvo, poduzetništvo i obrtnike, ali i za infrastrukturne projekte koje će voditi Grad.

– Knin je spreman za natječaje koji će osigurati razvoj poduzetništva, ali i urediti najljepše dijelove našega grada, tvrđavu i staru jezgru. Ovo je još jedna stepenica bliže obnovi stare gradske jezgre, tvrđave, uređenju šetnice uz Krku ali i velika mogućnost za udruge, ustanove i gospodarstvo grada Knina – izvijestila je u povodu susreta u Vukovaru voditeljica Jedinice za intervencijski plan EU projekta za Knin, Josipa Rimac.

Uz nju u Vukovaru je bio i gradonačelnik Nikola Blažević koji je imao izlaganje oko procedure i dinamike EU projekta koji se odnosi na Knin.

Podsjetimo Knin će kroz Program integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima povući iz EU fondova oko 180 milijuna kuna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet