DJEČJI TJEDAN U KNINU

DJEČJI TJEDAN U KNINU

Grad Knin u suradnji s Gradskim koordinacijskim odborom Akcije “Gradovi i općine-prijatelji djece”, pridružuje se obilježavanju Međunarodnog tjedna djeteta s brojnim aktivnostima. Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom punom tjednu mjeseca listopada. Ovogodišnji Dječji tjedan posvećen je Europskoj godini vještina. Cilj događanja je uz posebno osmišljen program promicati dječja prava, njihov položaj u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici.

Kalendar aktivnosti:

  • 3. listopada 2023.: Dječje gradsko vijeće otvara Natječaj za djecu od 5. do 8. razreda na temu “Što volim u Kninu?”. Natječaj je otvoren do 3. studenoga 2023. godine.
  • 4. listopada 2023. u 17:00 sati: Pučko otvoreno učilište Knin – predavanje pedagoginje Ivane Vidović “Važnost razgovora s djecom” namijenjeno roditeljima u prostorijama učilišta u Ul. 4. gardijske brigade 11.
  • 5. listopada 2023. u 10:00 sati: Dječji vrtić CVRČAK Knin: Bojom, kistom… uljepšajmo dječji svijet. Poruke djeci svijeta na Trgu Ante Starčevića u Kninu.
  • 7. listopada 2023. od 10:00 do 14:00 sati centralna manifestacija obilježavanja Dječjeg tjedna u organizaciji Grada Knina i Turističke zajednice grada Knina te udrugama koje rade s djecom. Dječje gradsko vijeće s dječjim gradonačelnikom i njegovom zamjenicom otvorit će manifestaciju koja sadrži brojne zanimljive aktivnosti: interaktivne radionice, facepainting, druženje s maskotama, foto mjesto, napuhanci, mini disco, poligoni za natjecanje i dr. Mali vijećnici će provoditi humanitarnu akciju prikupljanja igračaka na trgu koje će se donirati odjelu pedijatrije.
  • 19. listopada 2023. u 10:45 sati: Narodna knjižnica – Promocija romana za djecu Damira Hoyke za djecu osnovnih škola u prostoru stare knjižnice u Krešimirovoj 30.