Donesene odluke o financiranju još dva ključna projekta Grada Knina

Donesene odluke o financiranju još dva ključna projekta Grada Knina

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU donijelo je Odluke o financiranju još dva projekta iz Intervencijskog plana grada Knina. Radi se o projektima „Izgradnja multimedijske dvorane i ljetne pozornice na tvrđavi“ i „Obnova, uređenje i valorizacija stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri“.  

Ukupna vrijednost ova dva projekta je 33.228.198,27 kn od čega 85% financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  

Kroz projekt „Obnova, uređenje i valorizacija stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri“ kupljena su tri stambena i stambeno-poslovna objekta u staroj gradskoj jezgri grada Knina. Objekti će biti obnovljeni te će u njima biti stanovi za deficitarni kadar, dva stana za osobe s invaliditetom i poslovni prostori za lokalne obrtnike. U sklopu ovog projekta obnovit će se i stara gradska tržnica, restaurirati česma na njoj te obnoviti ulice/skale koje vode iz stare gradske jezgre prema tvrđavi. Vrijednost ovog projekta je 20.482.286,60 kn, a cilj mu je oživljavanje napuštene i oronule stare gradske jezgre.  

Kroz projekt „Izgradnja multimedijske dvorane i ljetne pozornice na tvrđavi“, vrijedan 12.745.911,67 kn, izgradit će se nova multimedijska dvorana na drevnoj kninskoj tvrđavi te ljetna pozornica. Cilj projekta je turistička valorizacija i aktiviranje tvrđave kao pokretača gospodarskog razvoja grada. Izgradnjom nove multimedijske dvorane za potrebe održavanja kongresa, seminara, predavanja i sličnih aktivnosti te izgradnjom ljetne pozornice s gledalištem stvaraju se preduvjeti za bolju iskorištenost i valorizaciju tvrđave.   

Projekte će provoditi Grad Knin u partnerstvu s Kninskim muzejom i JU LRA Matica, a oba projekta će će biti završena do kraja lipnja 2023. godine.  

Zajedno s ova dva projekta, Grad Knin je do sada ugovorio 15 projekata iz Intervencijskog plana u vrijednosti od oko 115 milijuna kn, a zajedno s poduzetnicima, udrugama i ustanovama ugovoreno je 78 projekata iz Intervencijskog plana u vrijednosti preko 160 milijuna kuna. 

Za više informacija o Intervencijskom planu i pojedinačnim projektima posjetite internetsku stranicu Grada Knina https://knin.hr/interevencijski-plan-grada-knina/.  

Za više informacija o EU fondovima i natječajima posjetite internetsku stranicu www.strukturnifondovi.hr.