Ekološka radionica i akcija obilježavanja Dana planeta Zemlje

Ekološka radionica i akcija obilježavanja Dana planeta Zemlje

Pozivamo sve zainteresirane građane grada Knina da nam se pridruže dana 22. travnja 2023. godine na ekološkoj radionici o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade i u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2023. pod nazivom „Sedam čepova za sedam kninskih rijeka“. Ekološka radionica će započeti u 11 sati u prostoru Informacijsko-inovacijskog inkubatora – 3i, na adresi Sinjska ulica 10, Knin.

Svrha održavanja radionice je edukacija građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Radionice će imati teoretski i praktični dio. U teoretskom dijelu će se održati prezentacija o navedenoj temi, a u praktičnom dijelu sudionici će se na kreativan način upoznati s važnosti recikliranja i ponovne upotrebe materijala. Izrađene predmete sudionici će dobiti na poklon.

Akcija obilježavanja povodom Dana planete Zemlje 2023. će se održati u vremenskom periodu od 9 do 13 sati u Reciklažom dvorištu Knin, na adresi Sinjska ulica 10, Knin. Svrha održavanja akcije obilježavanja je podizanje svijesti građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

U sklopu obilježavanja će se održati informiranje građana i akcija prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom „Sedam čepova za sedam kninskih rijeka“. Građani koji se odazovu akciji na poklon će dobiti sadnicu ljekovitog bilja. Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, koja prodajom prikupljenih čepova tvrtkama koje se bave recikliranjem plastike, prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Sva događanja se odvijajupod pokroviteljstvom Grada Knina, a u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin te gradskom tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ d.o.o.

Informacije o preuzimanju kompostera će se davati u Čistoći i zelenilu d.o.o. Knin za osobe koje nisu izjavile da kompostiraju.

Pridružite se ovim događanjima kako bi zajedno dali doprinos očuvanju okoliša.

Radujemo se vašem dolasku!          


HVALA VAM NA DOPRINOSU U ZAŠTITI OKOLIŠA!

Događanja se održavaju u sklopu projekta o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade koji provodi Grad Knin, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.