Grad Knin potpisao Ugovor o kupovini objekta nekadašnje tvornice Kninjanka

Nakon provedene kompleksne i dugotrajne procedure, Gradonačelnik Grada Knina je, uz suglasnost Gradskog vijeća, potpisao Ugovor o kupovini objekta nekadašnje Tvornice odjeće Kninjanka d.d. u Poslovnoj zoni Preparandija. Objekt bruto građevinske površine 8.091 m2, koji se nalazi na parceli površine 11.042 m2, preurediti će se u moderan Poduzetnički centar u kojem će postojeći i novi poduzetnici moći razvijati svoje djelatnosti, uz konstantnu podršku Grada Knina i Lokalne razvojne agencije Matica.

Grad Knin će u najkraćem mogućem roku ugovoriti izradu kompletne projektne dokumentacije te pripremiti i prijaviti Projekt za sufinanciranje iz EU sredstava namijenjenih razvoju poduzetničke infrastrukture u Poslovnoj zoni Preparandija. Budući je projekt kupovine, uređenja i opremanja budućeg Poduzetničkog centra posljednjim ad hoc izmjenama ubačen u Intervencijski plan Grada Knina, očekuje se 97% sufinanciranje njegove provedbe bespovratnim EU sredstvima, u što je uključeno i refundiranje 75% iznosa koji Grad Knin plaća za kupovinu ove nekretnine.

Kupovinom ovog objekta konačno se riješava i pitanje 33 bivših radnika tvornice Kninjanka d.d. koje će prodavatelj, Jadranska banka d.d., temeljem potpisanog Ugovora s Gradom Kninom, sporazumno obeštetiti te Gradu predati objekt očišćen od svih tereta.