Gradonačelnik Knina Blažević primio kanadskog veleposlanika Daniela Maksymiuka

IMG_8519 IMG_8522

Gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević zajedno sa svojim suradnicima sastao se danas u prostorijama gradske uprave Grada Knina, s veleposlanikom Kanade u Republici Hrvatskoj Danielom Maksymiukom.

Na početku sastanka veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk naglasio je da je prije Knina posjetio Borovo i Vukovar, te da dolazi u Knin, kao ratom pogođeno područje, da osobno izvidi kako ovaj Grad funkcionira i što nudi.

Na sastanku se razgovaralo o gospodarstvu, poduzetništvu, aktualnim projektima u Kninu, mogućnostima stranih ulagača, tj. investitora u Grad Knin, razvoju turizma- s naglaskom  na mogućnosti usmjeravanja kanadskih turista osim u druge dijelove Republike Hrvatske i u grad Knin, zatim o prometnoj infrastrukturi, i dr.

Sugovornici su se složili da je razvoj solarnih elektrana jedno od ključnih područja u kojima Kanada i Knin mogu započeti razvijati svoju poslovnu suradnju, te je dogovoreno da će Grad Knin uputiti pismo namjere kanadskom veleposlanstvu po pitanju početka realizacije prednje navedenog.