Gradonačelnik primio nagrađene učenike i mentore iz Srednje strukovne škole Kralj Zvonimir Knin

Gradonačelnik primio nagrađene učenike i mentore iz Srednje strukovne škole Kralj Zvonimir Knin

Gradonačelnik Marijo Ćaćić danas je primio učenike Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira Knin, povodom velikog uspjeha koji su zajedno sa svojim mentorima postigli na jubilarnoj 10. Utrci solarnih automobila – SOELA 2023.

Radi se o manifestaciji u organizaciji Tehničke škole Sisak i Sisačko-moslavačke Županije, koja za cilj ima razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti, poticanje primjene obnovljivih izvora energije za napajanje vozila, primjena novih metoda za obrazovanje učenika i poboljšanje standarda praktične nastave.
U utrci je sudjelovalo 14 timova (škola) iz cijele Hrvatske, a pobjedu su odnijeli; Petar Grabovac, Stipe Raič, Josip Miličević, Ivan Janković i Duje Grgat, učenici Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira Knin zajedno sa svojim mentorima Antom Duilom i Zdravkom Čupkovićem.

Timski rad, suradnja, motivacija i inovativnost obilježili su rad ovih učenika i mentora na projektu koji im je osigurao pobjedu.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić je čestitao pobjedničkom timu na ostvarenom rezultatu te je ponudio suradnju i pomoć Grada u daljnjim poduhvatima učenika i mentora Škole. Naglasio je da je ovako značajan uspjeh kninskih srednjoškolaca na ponos njima samima, njihovim obiteljima, kninskoj Srednjoj strukovnoj školi, te svim kninjankama i kninjanima.