Kninska tvrđava osvijetljena novom dekorativnom rasvjetom

Kninska tvrđava osvijetljena novom dekorativnom rasvjetom

S današnjim danom završava još jedan projekt Grada Knina sufinanciran EU sredstvima. Riječ je o projektu „Uređenje infrastrukture na tvrđavi“, KK.08.2.1.09.0010, čija je ukupna vrijednost 1.454.238,76 eura (10.956.961,90 kn), a iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 85% ovog iznosa.

Zahvaljujući EU sufinanciranju kninska tvrđava osvijetljena je novom funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom što ovu vrijednu fortifikaciju čini još atraktivnijom. U sklopu projekta izgrađena je i nova niskonaponska mreža te je postavljen sustav tehničke zaštite (video nadzor) na cijeloj tvrđavi.

Cilj ovog, ali i svih ostalih zahvata koji se realiziraju na samoj tvrđavi, je turistički valorizirati i aktivirati kninsku tvrđavu kao pokretača gospodarskog razvoja grada. Uz navedeni projekt na tvrđavi su trenutno u završnoj fazi radovi na uređenju interpretacijskog centra i vinoteke/suvenirnice, a s današnjim danom započinju i radovi na izgradnji zipline sustava i osiguravanja pristupačnosti tvrđave osobama s invaliditetom.

Svi navedeni zahvati izvode se u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 4 projekta u vrijednosti od oko 6 milijuna eura.