Knjižnica objavila Godišnjak grada Knina za 2017. godinu

Narodna knjižnica Knin objavila je danas novi broj serijske publikacije Godišnjak grada Knina. Novi broj nosi naziv Godišnjak grada Knina za 2017. godinu, a možete ga preuzeti u PDF i EPUB formatu na linku ispod.

Godišnjak grada Knina

Godišnjak grada Knina u nakladi Narodne knjižnice Knin je serijska publikacija koja izlazi jednom godišnje kao mrežno izdanje na internet stranici Narodne knjižnice Knin i uvrštena je u međunarodni upisnik serijskih publikacija.

Podsjetimo, knjižnica je do sada objavila godišnjake za 2014., 2015. i 2016. godinu, a osim na stranici knjižnice mogu se preuzeti i na Hrvatskom arhivu weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Autor je Ivica Šimić, a likovno ga je i grafički obradio Mićo Samardžija.

Godišnjak grada Knina za 2017. godinu sastavljen je od odabranih autorskih vijesti novinara i knjižničara Ivice Šimića objavljenih 2017. godine koje pričaju priču o životu u gradu u prošloj godini.

Osim što pruža informacije, godišnjak je i svjedok vremena; odraz duha vremena te svojevrsnog kolektivnog mentalnog stanja društva pa samim tim predstavlja bitan dokument za blisku povijest lokalne zajednice, ali i vrijedan sociološki dokument.

Raspored godišnjaka je istovremeno i tematski i kronološki. Naime, publikacija je podijeljena u tematska poglavlja, a u svakom poglavlju odabrane vijesti poredane su kronološki.

Godišnjak daje mnoštvo korisnih informacija koje mogu pomoći učenicima, studentima i znanstvenicima u proučavanju grada te može pružati i izvore podataka za gospodarstvenike, investitore ili autore gospodarskih, kulturnih i infrastrukturnih projekata.

Daje i živu sliku grada i dinamiku društvenog i urbanističkog kretanja Knina.

Posebno će ova publikacija biti značajna nakon proteka vremena kada će se građani moći prisjetiti što je bilo prije 10, 20 ili više godina te imati pouzdane informacije o trenutku u vremenu.

izvor: Huknet.hr