Koncertom Marka Perkovića Thompsona završena je proslava Oluje, a u Kninu je na kraju večeri, prema policijskim procjenama, bilo oko 70 tisuća ljudi

Proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. godišnjica VRO Oluja započela je rano jutros kada je ulicama Grada Knina prodefilirala budnica Orkestra OS Republike Hrvatske, svirajući uobičajenu budnicu.

Nakon budnice ispred Spomenika pobjede „Oluja ’95 na Trgu dr. Ante Starčevića vijence su položili i svijeće zapalili premijer Tihomir Orešković, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, te ostali visoki uzvanici.

Prije samog podizanja zastave pročitana je povjesnica VRO Oluja, imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, održana je minuta šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a zvonjavom kninskih crkvenih zvona obilježen ulazak pripadnika HV u Knin, 5. kolovoza 1995. godine.

Uz podizanje zastave i počasne pucnje iz topničkih oruđa, tvrđavu su preletjeli borbeni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21, a nastupila je i Akro grupa „Krila Oluje“.

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednice OSRH Kolinda Grabar Kitarović u podnožju tvrđave susrela se sa zborom branitelja i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Uslijedio je mimohod visokih državnih i vojnih uzvanika s kninske tvrđave predvođen svečanim postrojem OSRH, MUP-a i povijesnih postrojbi prema crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. U crkvi je održana svečana sveta misa za poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu koju je predvodio biskup u miru Ante Ivas.

Građani i brojni gosti danas su u Kninu uživali u brojnim događanjima. U gradskom parku preko puta zgrade gradske uprave Grada Knina građanima je dijeljen grah, a održan je i mimohod vojnih vozila iz Domovinskog rata, te  motora i motocikala.

Također, održan je finalni susret Malonogometnog turnira djece hrvatskih branitelja „Oluja 95“ te su na sportsko-rekreacijskom centru Marunuša dočekani maratonci 2. Memorijalnog maratona Čavoglave-Knin 05.08.2016.

Održana je druga večer  X. Smotre folklora na Trgu Ante Starčevića koju je otvorio gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević.

Putem pozivnog „Call“ centra u večernjim satima poznati su pomogli u prikupljanju sredstava za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. godišnjice VRO Oluja završila je velikim koncertom domoljubne glazbe Marka Perkovića Thompsona i prijatelja, kao i velikim vatrometom. Ukupan broj posjetitelja tijekom cjelodnevne proslave prelazi brojku od 70.000 tisuća građana.