Ministar Krstičević u Kninu: Tražimo rješenje da 500 vojnika koji putuju na posao u Knin ostanu živjeti u Kninu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević danas je u Kninu izjavio kako se traži rješenje da 500 vojnika koji putuju na posao u Knin iz drugih gradova i mjesta ostanu živjeti u Kninu.

– U Kninu imamo preko tisuću vojnika. Od tih tisuću vojnika, polovica njih putuje. To nije dobro. Nama je cilj popraviti kvalitetu života tih naših vojnika tako da razgovaramo s Gradom Kninom kako zajedno iznaći najbolje rješenje da ti naši ljudi ostanu tu i da ne moraju puitovati. Time bi kvaliteta života naših vojnika sigurno bila bolja – kazao je ministar i dodao kako Knin ostaje strateška točka Hrvatske vojske.

– Knin je naša strateška točka. Ovdje je sjedište glavne i udarne gardijske brigade, a to će tako i ostati. Knin voli svoju vojsku, vojska se osjeća ugodno i lijepo u Kninu i vjerujem da će to tako biti i ubuduće. Ti vojnici su u fuknkciji sigurnosti, a njihova zadaćaje je i biti od pomoći lokalnom stanovništvu. Vjerujem da se uvijek mogu povezati taj segment sigurnost i lokalni projekti – referirao je Krstičević.

Ministar Krstičević posjetio je Knin u povodu obilježavanja Dana Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske čije je sjedište u Kninu.

Svečanosti obilježavanja Dana Gardijske mehanizirane brigade uz ministra Krstičevića nazoče načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mate Ostović, predstavnici Šibensko-kninske županije i Grada Knina, predstavnici MUP-a, vatrogasne zajednice i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i ratni zapovjednici Gardijskih brigada čiju tradiciju baštini Gardijska mehanizirana brigada te ostali gosti.

Središnjoj svečanosti prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje lampiona u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95 na Trgu Ante Starčevića, a potom su pripadnici brigade i uzvanici nazočili Svetoj misi u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta koju je predvodio vojni kapelan Gardijske motorizirane brigade fra Božo Ančić.

Središnja svečanost na kojoj su postrojeni pripadnici brigade i na kojoj će biti dodjeljiena priznanja najistaknutijim djelatnicima upravo traje u vojarni „Kralj Zvonimir“.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet