Ministar zdravstva posjetio kninsku bolnicu

Ministar zdravstva posjetio kninsku bolnicu

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Opću i veteransku bolnicu ‘Hrvatski ponos’ Knin.

Nakon obavljenih razgovora s čelnicima bolnice, Grada i Županije dao je izjavu novinarima.

Zahvaljujem se županijskim, gradskim i zdravstvenim čelnicima koji su me danas ugostili, razgovarali smo o aktualnoj problematici, o epidemiološkoj situaciji, zahvalio sam se i županijskom stožeru civilne zaštite i svim ostalima koji participiraju u osmišljanju i provođenju mijera. Naglasio sam važnost naše komunikacije što se najbolje vidjelo na epidemiološkoj situaciji u Murteru koja je na svu sreću zadovoljavajuće riješena, i još jednom se zahvaljujem našim epidemiolozima koji rade najvažniji posao u ovom trenutku.
Dotaknuli smo i neke aktualne zdravstvene teme, razgovarali o popuštanju mijera, o balansu između očuvanja zdravlja i gospodarskih aktivnosti.

Stalno naglašavamo i dalje je potreban oprez te poštivanje fizičkih udaljenosti i svih dugih higijenskih i epidemioloških mjera koje uzrokuju da se ovaj virus sporije širi. Mjere popuštanja se odnosi na neke aktivnosti, ali apsolutno je i dalje bitno čuvati razmak i promišljati o tome da je virus i dalje tu i da radimo sve da spriječimo njegovo širenje.

Župan Goran Pauk zahvalio se ministru i nacionalnom stožeru na radu i istaknuo kako su građani izuzetno  zadovoljni načinom funkcioniranja i rada nacionalnog stožera koji im ulijeva povjerenje. Žuapan je i izvijestio je kako trenutno u županiji imamo  83 oboljela i 32  ozdravljenih.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić je istaknuo da je zadovoljan trenutnom situacijom u Kninu i sa razgovorom s ministrom.
Bolnica je kao što znate bila izvor potencijalnog velikog problema u našem gradu, u našoj županiji, ali već desetak dana nemamo oboljelih što je za svaku pohvalu. Moramo očuvati zdravstveni sustav kakav jest u gradu i u čitavoj zemlji. Pokazalo se da zdravstveni djelatnici rade svoj posao kako treba i Hrvatska se ima čime dičiti.

Ono što je bitno napomenuti, građani držite se mjera samodistanciranja,  popuštanje mjera je iz ekonomskih razloga što ne znači da se možemo ponašati slobodno. Držimo se pravila i bit će sve u redu.

Ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac istaknula je kako su u kontaktu s epidemiološkom službom uspješno i brzo stavili situaciju u bolnicu pod kontrolu.

Odjel produženog liječenja s palijativnom skrbi ostao netaknut. Svi su djelatnici i bolesnici višestruko testirani i negativni. Pripremamo se za normalizaciju našeg rada, jučer s radom hitnog prijema, a kako budemo puštali rad u normalni pogon, tako će krenuti i hospitalizacije i hladni pogon, sve u dogovoru s ministarstvom i epidemiološkom službom.