Ministrica rada i mirovinskog sustava dr.sc. Nada Šikić i zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Anto Babić u Kninu predstavili program vrijedan 43 milijuna eura

Dana 26. travnja 2016. godine ministrica rada i mirovinskog sustava dr.sc. Nada Šikić, te zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Anto Babić, zajedno sa svojim suradnicima  posjetili su Grad Knin. Tom prigodom primili su ih gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević sa zamjenicima, saborska zastupnica Josipa Rimac, predsjednik Gradskog vijeća Grada Knina Marinko Tokmakčija te zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak.

 

Nakon radnog sastanka ministrice s predstavnicima gradske vlasti Grada Knina, u gradskoj vijećnici za brojne udruge i građane predstavljen je Fond europske pomoć za najpotrebitije u okviru socijalnog programa za Hrvatsku vrijednog 43 milijuna kuna, od čega je 36,6 milijuna eura osigurano iz EU fonda za najpotrebitije, dok je ostatak osiguran iz državnog proračuna. Navedena sredstva biti će dodjeljivana putem podjele hrane i materijalnih sredstava, te se neće moći direktno prosljeđivati potrebitima.

 

Gradonačelnik Knina Nikola Blažević istaknuo  je da je ovo posjet trećeg ministra u zadnjih mjesec dana što znači da je došla Vlada koja napokon ima sluha za Knin. Dodao je kako u Kninu djeluju institucije i organizacije koje imaju snagu aplicirati i provesti aktivnosti u okviru danas prezentiranog projekta.