Nastup kazališta “Pinokio” i VIS-a David

U sklopu Božićno-novogodišnjeg programa u srijedu u popodnevnim satima je na glavnom kninskom trgu dječje kazalište Pinokio izvelo glazbeno-scenski igrokaz “Suzana”. Nakon predstave VIS David održao je koncert duhovne glazbe.

Sa glazbeno-scenskim prikazom “Suzana” kninsko kazalište Pinokio nastavlja izvoditi obrade biblijskih priča koje priređuju na moderan način, kaže voditeljica kazališta i autorica predstave Nada Hržić.

Anđela i Jelena pojavile su se u glavnim ulogama: Suzane i njene majke. Iako vrlo mlade i bez većeg glumačkog iskustva, njihov je pristup ulogama ozbiljan i temeljit.

Nakon Pinokia Vokalno instrumentalni sastav David održao je koncert duhovne glazbe. Ova kninska grupa nastupa s obradama pjesama drugih bendova, kao što je Emanuel, ali često izvode i svoje autorske radove, na brojnim festivalima u Hrvatskoj, kaže njihov frontmen Dario Galić.

VIS David čini poveća skupina talentiranih mladih glazbenika koji djeluju u sklopu Hrvatskog kulturnog društva Napredak Knin, a redovito sviraju na duhovnim obnovama i nedjeljnim svetim misama.
U ime grada Knina, na kninskom trgu koncert je popratio gradonačelnik Nikola Blažević i zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić.

Izvor vijesti: Radio Knin.hr