Nikola Blažević nazočio zajedničkoj sjednici predsjedništava u Međugorju

Zajednička sjednica Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije BiH, Saveza opština i gradova Republike Srpske i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj održana je 21. travnja u Međugorju.

Uz veliki broj načelnika i gradonačelnika općina i gradova iz Federacije BiH i Republike Srpske te gradonačelnika iz Hrvatske sjednici je nazočio i Nikola Blažević, gradonačelnik Grada Knina i potpredsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Nositelji vlasti u jedinicama lokalne samouprave razmijenili su svoja iskustva i ideje u različitim oblastima, od iskustva hrvatskih gradova i općina u procesu europskih integracija, preko revitalizacija kulturne baštine, lokalnog ekonomskog razvoja pojedinih općina do perspektive razvoja i suradnje asocijacija lokalnih vlasti BiH i Hrvatske, a prezentirana je i strategija razvoja SOGFBiH za period 2015. – 2022. godine.
Također, dužnosnici iz Hrvatske prenijeli su svoja iskustva bosansko-hercegovačkim kolegama kada je u pitanju povlačenje sredstava iz fondova Europske unije, kao i odnos središnje države i jedinica lokalne samouprave.