Nova regulacija prometa u Masleničkoj i Velebitskoj ulici

Nova regulacija prometa u Masleničkoj i Velebitskoj ulici

Obavještavaju se građani da je u Masleničkoj i Velebitskoj ulici uspostavljen jednosmjerni režim prometa pri čemu je smjer odvijanja prometa Tvrtkova ulica – Maslenička ulica – Zelene zgrade te Zelene zgrade – Velebitska ulica – Tvrtkova ulica.

U navedenim ulicama parkirana vozila otežavaju normalno odvijanje prometa, pogotovo mimoilaženje vozila pa će ovakvo prometno rješenje doprinijeti većoj protočnosti vozila i poboljšati sigurnost odvijanja prometa u ovom dijelu grada.

Jednosmjerni režim prometa u Masleničkoj i Velebitskoj ulici određen je Prometnim elaboratom – Regulacija prometa na području grada Knina na koji je, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15, 108/17), ishođena suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U ulicama je postavljena odgovarajuća prometna signalizacija pa vozačima skrećemo pozornost na poštivanje nove prometne regulacije jer u protivnom čine prekršaje za koji su Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisane odgovarajuće novčane kazne.