Odgojiteljice kninskog Dječjeg vrtića Cvrčak Amarela Bobanović i Jasna Pokrajčić dobile su na državnoj Smotra projekata u Zagrebu zahvalnicu za vrsno metodološko vođenje projekta “Energija pokretač svega” odgojne skupine “Leptirići”.

Riječ je o Državnoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratskog građanstva Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Projekt kninskih odgojiteljica prije prezentacije u Zagrebu izabran je od strane Stručne komisije na regionalnoj Smotri projekata u Zadru.

Cilj njihovog projekta je upoznavanje obnovljivih izvora energije i razvoj odgovornih i aktivnih korisnika racionalnog korištenja energetskih potencijala te formiranje pozitivnih stajališta i sustava vrijednosti koji će oblikovati odgovorno ponašanje djeteta prema svemu što ga okružuje tijekom njegova života. Odgoj za održivi razvoj, očuvanje okoliša i racionalno korištenje energije treba započeti od ranog djetinjstva jer je to dio cjeloživotnog odgoja i obrazovanja, objašnjeno je u projektu.

Vijest preuzeta sa Huknet.hr