Grad Knin osigurao sredstva za financiranje opremanja i sufinanciranje priključaka na Studentskom domu

Grad Knin zastupan po gradonačelniku Nikoli Blaževiću dipl.iur. i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zastupano po ministru regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Tomislavu Tolušiću, dipl.iur. sklopili su jučer u prostorijama gradske uprave dva ugovora o sufinanciranju i financiranju gradnje studentskog doma.

Predmet Ugovora o sufinanciranju radova i usluga za projekt „Rekonstrukcija i adaptacija vojnih skladišta i prenamjena u Studentski dom“ -priključak Studentskog doma na komunalnu infrastrukturu vrijedan je 300.000,00 kn.

Predmetnim Ugovorom konačno će se omogućiti dovršetak građevinskih radova na Studentskom domu odnosno njegovo spajanje na komunalnu infrastrukturu, čime bi se stekli uvjeti za tehnički prijem objekata i izdavanje uporabne dozvole.

Drugim ugovorom odnosno Dodatkom broj 1. Ugovora o financiranju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je preuzelo poslove Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a slijedno i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka preuzelo je financiranje opremanja Studentskog doma u iznosu 4 milijuna kuna, uključujući i PDV.

Potpisivanju su nazočili saborska zastupnica Josipa Rimac, zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić te u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Joško Vukušić.

Gradonačelnik Nikola Blažević izrazio je nadu da će sredstva realizirana sklapanjem predmetnih ugovora biti dostatna za dovršetak radova i opremanje Studentskog doma za nekoliko mjeseci, čime bi se stvorile pretpostavke za otvaranje doma već za studente koji ove godine budu upisivali akademsku godinu 2016./2017. Gradonačelnik je ujedno iskoristio priliku zahvaliti saborskoj zastupnici i bivšoj gradonačelnici Josipi Rimac na snažnom lobiranju koje je dovelo do sklapanja predmetnih ugovora i njenom doprinosu u realizaciji projekta rekonstrukcije i adaptacije vojnih skladišta i njihove prenamjene u studentski dom kojim će u konačnici upravljati Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu.

Uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za potpuno zaključivanje financijske konstrukcije, očekuje se i finanacijska potpora Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.