Održan Kninski karneval sa preko 1000 maski, spaljen Zvonko Wi-fi

Više od 1000 maski prodefiliralo je jučer u velikoj povorci koja se uz pratnju mnogobrojne publike protezala kninskim ulicama.

Zabava je započela već u prijepodnevnim satima kad su se na parkiralištu kod Osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“ počele skupljati prve maškarane grupe.

Vesela družina u povorku je krenula nešto poslije 12:00 sati predvođena krnjom Zvonkom Wi-fi, te već tradicionalnim predvoditeljima povorke, članovima KUD-a „Kralj Zvonimir“ u ulozi kralja Zvonimira i kraljice Jelene, uz pratnju Puhačkog orkestra „Skradin“ i Puhačkog orkestra „Vrpolje“.

Zabavni program otvorio je gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević sa svojim suradnicima, a isti su dalje u maškaranom ozračju vodile i nadgledale učiteljice Osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“ Gabrijela Šimić i Lana Meter.

Znatiželjni gledatelji, koji su napunili ulice i centralni Trg Ante Starčevića sa zanimanjem i smijehom pratili su trosatnu veselu povorku maškaranih skupina.

Posebno zanimanje publike privukao je nastup mališana plesnog kluba „Zumba“ Knin, koji su uz originalne maske i zaista zanimljive i zahtjevne plesne pokrete publici priredili i pravu malu predstavu.

Za najzabavniju, najveseliju, najrasplesaniju, najkreativniju, najotkačeniju, najsimpatičniju ili jednom riječju rečeno najoriginalniju masku nagrađena je maskirana grupa „Hula plesačice“, večerom u konobi „Šime i Joso“.

Rasplesana povorka svoj je put završila na Atlagića mostu, gdje je upriličeno suđenje i svečano paljenje pusta, odnosno krnje imena Zovko Wi-Fi, osuđenog prvenstveno jer je otuđio ljude, ali i za sva zla i nedaće koje je napravio u protekloj godini, radi čega nije mogao biti pošteđen kazne.