Održan sastanak u povodu aktivnosti za 20. obljetnicu VRO “Oluja”

U kninskoj gradskoj upravi u petak je održan sastanak na kojem se govorilo o aktivnostima Grada i gradskih ustanova u povodu 20. obljetnice obilježavanja VRO “Oluja”. Kao prioritetno je istaknuto zalaganje da se usprotivi nekim namjerama da se obilježavanje 20. obljetnice oslobođenja Knina izmjesti iz Knina.

Dvadesetu obljetnicu raznim aktivnostima će popratiti i ustanove kojima je Grad osnivač, kazalo se na sastanku. 

Kninski muzej uvelike radi na ostvarenju projekta Stalnog muzejskog postava “Oluja ’95” te na izdavanju knjige uspomena u kojoj će se naći obiteljska prognanička pisma jedne Kninjanke za vrijeme Domovinskog rata. 

Narodna knjižnica Knin pak priprema veliku povijesnu monografiju Knina te bilten – preglednik javnog života i ostvarenih projekata u zadnjih deset godina u Kninu. 

Sastanku su nazočili gradonačelnica Josipa Rimac sa zamjenicima Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Sanja Lozančić, ravnateljica Narodne knjižnice Knin Kornelija Belak te knjižničar Ivica Šimić koji je i autor povijesne monografije Knina i glavni urednik biltena „Knin 2005-2015“.