Održan tradicionalni Božićni prijam gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća

Predsjednik kninskog Gradskog vijeća Marinko Tokmakdžija i gradonačelnik Nikola Blažević upriličili su tradicionalni božićni prijem kojem su nazočili predstavnici Crkve, javnih ustanova, udruga i organizacija, kao i ostali brojni čimbenici javnog, društvenog i političkog života grada.

Gradonačelnik Nikola Blažević rekao je kako je ova godina na zalazu bila teška, takva će najvjerojatnije biti i iduća, ali bez obzira na sve, treba je dočekati s optimizmom. Usprkos teškoćama, u 2016. ipak su ostvarena određena postignuća. Blažević je kao ključni projekt naveo program integralne regeneracije, odnosno fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka Knina.

Posebno je ova godina bila značajna za kninsko Veleučilište, u sklopu kojega sada djeluje i nedavno otvoren Studentski dom, što će još više pomoći da Veleučilište Marka Marulića doprinese razvoju kninskog gospodarstva, kazala je ravnateljica Lovorka Blažević.

Velik dio pučkoškolaca vjerojatno će za koju godinu pohađati i kninsko veleučilište. Ravnatelj Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Ivan Uzun rekao je kako ove godine nije bilo ispisivanja učenika, što se dogodilo 2015. kada je ispisan cijeli jedan razred.

Kninski muzej u posljednje dvije godine ostvario je značajne projekte, a takvim tempom nastavit će se i dogodine, kazao je ravnatelj Zvonimir Jelić.

Današnji prijam okupio je predstavnike velikog broja javnog, društvenog i političkog života koji su neslužbeno najavili cijeli niz radova, događanja i projekata koje planiraju ostvariti i o kojima će biti riječi već prvih mjeseci iduće godine.

Izvor: HRT Centar Knin