Održana je konstituirajuća sjednica Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Knina

Održana je konstituirajuća sjednica Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Knina

Danas, 18. lipnja 2019. godine, održana je konstituirajuća sjednica Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Knina, u gradskoj vijećnici, s početkom u 12,00 sati.

Vijeće ima 15 članova/članica.

Sjednicu je sukladno zakonu sazvao gradonačelnik, dr.sc. Marko Jelić.

U ime gradonačelnika, njegovih zamjenika, zaposlenika gradske uprave i svoje ime, vijećnike je pozdravio zamjenik gradonačelnika, Željko Džepina, čestitao im na izboru i zaželio uspješan rad. Kao dugogodišnji zamjenik gradonačelnika, istaknuo je dobru dosadašnju suradnju Vijeća srpske nacionalne manjine s gradskom upravom Grada Knina te se nada takvoj suradnji i ubuduće.

Potom je prema utvrđenom dnevnom redu sjednicom predsjedao vijećnik Nikola Bajić, s najviše dobivenih glasova na izborima.

Nakon izbora radnih tijela Vijeća i obavljenog tajnog glasovanja, za predsjednika je izabran Gojko Rašković, a za zamjenika predsjednika izabran je Milan Kolundžija.

Predsjednik Gojko Rašković, koji je bio predsjednik Vijeća i u proteklom mandatu, zahvalio je vijećnicima na ponovo ukazanom povjerenju i obećao nastavak rada sukladno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, drugim propisima i aktima Vijeća. Istaknuo je dobru suradnju s gradskom upravom u proteklome mandatu te se nada nastavku takve suradnje u zajedničkom cilju i na dobrobit svih, osobito starih i nemoćnih pripadnika srpske nacionalne manjine.