Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

U Kninu je danas, u povodu Dana grada i blagdana sv. Ante, održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Svečanu sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević, koji je pozvao sve vijećnike da, unatoč različitostima, zajedno nastave raditi za grad.

Prigodnim govorom obratio se i gradonačelnik Grada Knina, Marijo Ćaćić , koji je istaknuo da smo svjedoci napretka života i rada našeg grada u gospodarstvu, infrastrukturi, sportu, kulturi i ostalim područjima. Gradonačelnik je također naglasio i vrlo značajna ulaganja sredstava u ostalu infrastrukturu. 

Sjednici je nazočila i potpredsjednica Vlade RH, Anja Šimpraga koja je naglasila je da je na području Šibensko-kninske županije kroz europske strukturne i investicijske fondove do ožujka 2023. ukupno ugovoreno 310 milijuna eura direktnih ulaganja. Ovom prigodom, potpredsjednica Vlade još je jednom naglasila osnovnu politiku Vlade, kao i to da zajedničkim radom, većinskog i manjinskog naroda u našem gradu, živimo život jedni s drugima, a ne jedni pored drugih.

Na današnjoj svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade i priznanja Grada Knina.

Plaketa grada Knina dodijeljena je Mirku Zebiću, za 83 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi po načelima humanosti, dobrovoljnosti, anonimnosti i besplatnosti.

Nagrada grada knina dodijeljena je Jeleni Čolaković Barbarić za plemenitost, humanost, predani rad i skrb o djeci od novorođenačke dobi.

Svi govornici zahvalili su i čestitali nagrađenima, a svim građanima čestitali Dan Grada i blagdan sv. Ante. Svečana sjednica Gradskog vijeća, dodatno je uljepšana nastupom djece i mladih iz KUD-a Kralj Zvonimir. Stihovima pjesama ”Stina pradidova” i ”Klinci iz kraljevskog grada”.