Posjet ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gradu Kninu

Posjet ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gradu Kninu

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, g. Šime Erlić, zajedno sa Ravnateljem Uprave za regionalni razvoj, g. Ivanom Botom, danas je posjetio Grad Knin. U ugodnom razgovoru sa Gradonačelnikom Grada Knina, Marijom Ćaćićem, analizirani su gradski razvojni projekti sufinancirani europskim sredstvima i sredstvima iz nacionalnih izvora, koji su provedeni u prethodnom razdoblju i oni koji su trenutno u provedbi. Ministar Erlić je pohvalio organiziranost gradske uprave Grada Knina u provedbi velikog broja različitih razvojnih projekata i pojasnio mogućnosti financiranja budućih gradskih projekata iz nove financijske perspektive, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i nacionalnih izvora.

Gradonačelnik Ćaćić je predstavio buduće projekte za koje su već ishodovane građevinske dozvole i koji su potpuno spremni za provedbu, te projekte za koje se trenutno priprema projektna dokumentacija, između kojih je kao najznačajniji istaknut projekt izgradnje Inovacijskog središta Veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

Na kraju je dogovoreno daljnje intenziviranje suradnje Gradske uprave Grada Knina sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, s ciljem ubrzanog razvoja cijelog područja Grada Knina i okolnih jedinica lokalne samouprave.