Održana vježba evakuacije i spašavanja u prostorijama Gradske Uprave

Održana vježba evakuacije i spašavanja u prostorijama Gradske Uprave

U zgradi Gradske uprave Grada Knina održana je pokazna vježba evakuacije i spašavanja. Vježbom je simulirano izbijanje požara na prvom katu zgrade, uz evakuaciju svih osoba koje su se u tom trenutku zatekle u zgradi te medicinsko zbrinjavanje jedne ozlijeđene osobe, sukladno prethodno pripremljenom Planu vježbe evakuacije i spašavanja i Elaboratu izvođenja vježbe. Evakuacija ozlijeđene osobe je uspješno izvršena u suradnji sa djelatnicima gradske Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva te uz pomoć njihovog specijalnog vozila, preko balkona zgrade. Ozlijeđenu osobu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći te su joj pružili osnovnu medicinsku pomoć i transportirali ju u kninsku Bolnicu. U vježbi su sudjelovali svi djelatnici Gradske uprave Grada Knina te sve osobe koje su se u vrijeme održavanja vježbe zatekle u zgradi.

Načelnik Stožera civilne zaštite, Marijo Ćaćić je konstatirao da je vježba provedena uspješno i u planiranim vremenskim okvirima, ali i da su uočene mogućnosti daljnjeg usavršavanja procedura, što će biti predmetom budućih nadogradnji protokola postupanja u kriznim situacijama.

Zahvaljujemo svim službama koje su sudjelovale u provedbi ove pokazne vježbe, od Policijske postaje Knin, JVP i DVD Knin, Hitne medicinske službe Knin, Gradskog društva crvenog križa Knin, a posebno djelatniku DVD koji je sudjelovao u ulozi ozlijeđene osobe.