Osnovna škola dr. Franje Tuđmana obilježila 19 .obljetnicu osnutaka škole

Dana 26.svibnja 2017. godine, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana, obilježila je 19 .obljetnicu osnutaka škole.
Dan su započeli sportskim programom. Učenici 1. – 4. razreda igrali su graničara, a učenici 5. – 8.razreda nogomet.
U isto vrijeme održana je radionica izrade kutija za prikupljanje plastičnih čepova koje će se kasnije podijeliti gradskim ustanovama. Naime, prikupljeni čepovi šalju se u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Varaždin koja čepove prodaje tvrtkama koje se bave reciklažom, a od prikupljenih sredstava kupuju skupe lijekove svojim korisnicima.
U sklopu proslave Dana škole održan je i Sajam recikliranih proizvoda. Učenici su pripremili brojne proizvode koristeći stare materijale i tehnike recikliranja. Ovaj dio programa održan je i u organizaciji Ekološke udruge “Krka” Knin kao rezultat suradnje Ekološke udruge „Krka“ Knin i Škole na projektu „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“.
U suradnji s Poljoprivredno savjetodavnom službom, podružnicom Šibenik , održan je i sat kušanja voća, u sklopu projekta Shema školskog voća. Kušači su bili učenici petih i šestih razreda.
Kulturno – umjetnički program obilježili su pjesma, ples i recitacije učenika.

Učiteljsko vijeće Osnovne škole dr. Franje Tuđmana prigodom Dana škole pohvalilo je 23. učenika, iz razrednih odjeljenja.

U ime Grada Knina obljetnicu je uveličala pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Danijela Ognjenović-Lošić.