Potpisani ugovori o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija

Potpisani ugovori o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za 20 novih korisnika, čime Grad nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju podrške mladima u njihovom obrazovanju. Od ukupnog broja stipendija, 10 je dodijeljeno vrijednim učenicima srednjih škola, dok je isti broj namijenjen redovnim studentima s područja našeg grada.

Ova inicijativa odražava čvrstu posvećenost Grada Knina u osiguranju pristupa obrazovanju za sve mlade, te potiče razvoj njihovih talenata i vještina za izgradnju bolje budućnosti. Misija Grada Knina je pružiti podršku mladima u ostvarivanju njihovih akademskih i karijernih ciljeva, stvarajući okruženje u kojem mogu postići svoj puni potencijal.

Stipendije su dodijeljene na temelju Javnog natječaja provedenog početkom godine za nove korisnike stipendija u školskoj/akademskoj godini 2023/2024.

Novčani iznos gradske stipendije bit će isplaćivan u mjesečnim obrocima za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja za redovne učenike srednjih škola te od 1. listopada do 30. lipnja za redovne studente. Isplate će se vršiti na žiro-račun korisnika stipendije početkom svakog mjeseca za tekući mjesec.

  • Iznos stipendije za učenike iznosi 66,36 eura mjesečno.
  • Iznos stipendije za redovne studente iznosi 132,72 eura mjesečno.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić srdačno je čestitao svim primateljima stipendija, naglašavajući važnost obrazovanja kao ključnog temelja za izgradnju prosperitetne budućnosti naše zajednice. Naglasio je da ova stipendija neka bude ne samo poticaj, već i znak podrške na njihovom putu truda, učenja i osobnog rasta, potičući ih da nikada ne prestanu težiti novim spoznajama i izazovima.