Povodom obilježavanja 25. Spomendana Rujanskog rata održana komemoracija za poginule hrvatske branitelje

U povodu obilježavanja 25. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, danas je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Šibeniku održana komemoracija na kojoj je pročitano 269 imena poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Šibensko- kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, izaslanstva gradova Šibenika, Knina, Drniša i Vodica, općine Tribunj, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, PU Šibensko-kninske, vojske i HRM, Ureda državne uprave u Šibensko- kninskoj županiji te izaslanstva političkih stranaka.

U ime Grada Knina polaganju zajedničkog vijenca kod Spomen obilježja nazočili su zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak.

Molitvu odrješenja za poginule i nestale branitelje  predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak.

Uz brojne građane komemoraciji su prisustvovali i učenici 2. razreda Gimanzije Antuna Vrančića.

Nakon komemoracije, duž crte bojišnice izaslanstvo Županije predvođeno zamjenikom župana Tomislavom Vrdoljakom položilo je vijence i zapalilo svijeće  kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Unešiću, na mjesnom groblju u Pakovom Selu i kod kapelice u Dragišićima, uz predstavnike braniteljskih udruga i gradova Drniša i Vodica i Općine Unešić.

Prema Statutu Šibensko-kninska županija obilježava 22. rujan kao Spomendan rujanskog rata, u znak sjećanja kada je obranjen Šibenik i stvarani uvjeti za konačno oslobođenje zemlje, a čime se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim slavnim vitezovima koji su položili svoj život u Domovinskom ratu.

Vijest preuzeta sa www.šibensko-kninska-županija.hr