Poziv na akciju obilježavanja Dana planeta Zemlje 2024.

Poziv na akciju obilježavanja Dana planeta Zemlje 2024.

Pozivamo sve zainteresirane građane grada Knina da nam se pridruže dana 22. travnja 2024. godine na akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2024. pod nazivom „Sedam čepova za sedam kninskih rijeka“.

Akcija obilježavanja povodom Dana planeta Zemlje 2024. će se održati  dana 22.04.2024.g. u vremenskom periodu od 11 do 13 sati  na novoobnovljenoj tržnici u starom dijelu grada na adresi Gupčev trg, Knin. Svrha održavanja akcije obilježavanja je podizanje svijesti građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

U sklopu obilježavanja će se održati informiranje građana i akcija prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom „Sedam čepova za sedam kninskih rijeka“. Građani koji se odazovu akciji i donesu 7 plastičnih čepova  na poklon će dobiti sadnicu stabla (maslina, jabuka, smokva i sl.). Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, koja prodajom prikupljenih čepova prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Sva događanja održavaju se u sklopu projekta o pružanju usluga edukacije o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njihove obrade, koje provodi  Grad Knin, a izvodi Ekološka udruga „Krka“ Knin.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pridružite nam se na akciji kako bi zajedno dali doprinos očuvanju okoliša.

Radujemo se vašem dolasku!

Hvala Vam na doprinosu u zaštiti okoliša!