Predstavljen program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Predstavljen program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Konferencija za medije na kojoj je predstavljen program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održana je u ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine u vijećnici Gradskog poglavarstva u Kninu.

Svečanosti će 5. kolovoza početi u 6,30 sati budnicom ulicama Knina. Na Trgu Ante Starčevića ispred Spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95” u devet sati će državni čelnici te braniteljske udruge i lokalni dužnosnici položiti vijence. Središnja svečanost će se održati na stadionu NK Dinara sa početkom u 9,40 sati.

U sklopu glavne svečanosti, prelet će obaviti MIG-ovi, kao i helikopteri MORH-a i MUP-a. Akrobatska skupina “Krila oluje” izvest će svoj program.

Sveta misa u kninskoj crkvi bit će u 11,55 sati, a na nekoliko mjesta dijelit će se posjetiteljima vojnički grah.

Također će se upriličiti doček maratoncima koji će tog dana stići u Knin.

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora , izvijestio je da organizatori prate meteorološke prognoze, koje nisu najpovoljnije za 5. kolovoza, pa će se u srijedu ili četvrtak odlučiti o prilagodbi svečarskih aktivnosti vremenskim okolnostima.

Na kraju, gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić zahvalio je Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori u obilježavanju ove obljetnice te pozvao sve na dostojno obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluja.