Predstavnici PBZ Grupe uručili Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” Knin donaciju u iznosu od 441.962,50 kuna

Danas su predstavnici PBZ Grupe uručili Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” Knin donaciju u iznosu od 441.962,50 kuna, omogućivši kupnju suvremenog inkubatora, stola za reanimaciju te monitore za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi za Odjel za dječje bolesti. Donacija je dio pomaganja nacionalnom projektu Ministarstva zdravstva pod nazivom “Praćenje djece s neurorizicima”, kojem PBZ Grupa pomaže donirajući bolnicama diljem zemlje sredstva koja je prikupila za svoj projekt “Činimo dobro svaki dan”, namijenjen dobrobiti djece i mladih. Za projekt “Činimo dobro svaki dan” PBZ Grupa je do sada prikupila više od jedanaest milijuna kuna te realizirala 31 donaciju, uključujući 24 donacije pedijatrijskim odjelima bolnica širom Hrvatske i sedam donacija domovima socijalne skrbi.

“Donacija inkubatora, stola za reanimaciju i monitora za nadzor vitalnih funkcija od velikog je značaja za suvremeno i kvalitetno zbrinjavanje ugrožene novorođenčadi te će doprinijeti smanjenju broja djece sa smetnjama u razvoju s područja grada Knina i njegove okolice. Stoga iskreno zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj vrijednoj donaciji”, istaknula je Nada Kljajić dr.med., voditeljica Odjela za dječje bolesti kninske bolnice.

Izvor: Feral.news

Foto: Grad Knin

“Drago mi je da smo danas u Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” kako bismo donirali suvremene medicinske uređaje koji će omogućiti bolje liječenje najmlađih pacijenata s područja grada Knina i njegove okolice. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Nadamo se da će suvremeni medicinski uređaji i oprema, koju smo donirali putem našeg projekta “Činimo dobro svaki dan” unaprijediti zdravstvenu i socijalnu skrb djece i mladih te omogućiti izjednačavanje razine njezine kvalitete u svim dijelovima naše zemlje”, istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Card.