Svečano obilježena 11. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade HKoV

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, u Kninu je jutros započela proslava 11.obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

U spomen na sve poginule hrvatske branitelje, vijenac je u ime MORHA, položio ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima. Vijence su položili i predstavnici braniteljskih udruge te grada Knina.

Svi uzvanici su se potom uputili u crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, gdje se služila misa, koju je predvodio vojni kapelan Gmbr fra Božo Ančić.

Središnja svečanost održana je u vojarni Kralja Zvonimira u podne, uz sve prisutne, predstavnici Grada Knina bili su gradonačelnik dr.sc. Marko Jelić, zamjenici gradonačelnika Marijo Ćaćić i Kristina Perić, te predsjednica Gradskog vijeća Grada Knina Vedrana Požar.

Osim toga, u sklopu obilježavanja Dana Gmbr održan je i Dan otvorenih vrata u vojarni „Kralj Zvonimir“ . Zainteresirani građani moći će sve do 15 sati razgledati izloženi Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme te borbena oklopna vozila koja se nalaze u sastavu brigade.