Svečano otvaranje turističkih info kioska u gradu Kninu

U organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin i uz pomoć Grada Knina, dana 17. ožujka 2016. godine održano je svečano otvaranje turističkih info kisoka i to jednog na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića i drugog na kninskoj tvrđavi.

Info kiosci su izrađeni i postavljeni u okviru projekta „Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji“ kojim se kroz suradnju organizacija civilnog društva i javnih ustanova doprinosi održivom korištenju zaštićenih područja te NATURA 2000 područja u Dalmaciji.

Info kiosk koji je postavljen na Trgu Ante Starčevića prilagođen je osobama sa invaliditetom, shodno čemu je i svečano otvaranje  upriličio predsjednik Udruge osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“ – gospodin Josip Blažević, istakavši kako je ovo prvi info kisok na području grada Knina koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

Sve prisutne, u ime Grada Knina pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić, rekavši kako će info kiosci sigurno doprinijeti promicanju kninskih prirodnih i kulturnih ljepota, te komunikaciji s turistima.