Svečano potpisivanje ugovora za izgradnju javne rasvjete duž staze uz Krku i uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša

Svečano potpisivanje ugovora za izgradnju javne rasvjete duž staze uz Krku i uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša

Danas, 4. svibnja 2021. godine u Gradskoj vijećnici, Grad Knin je potpisao ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete duž staze uz Krku i uređenju sportsko-rekreacijske zone Marunuša.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 6.340.191,06 kn. Izvođač radova je tvrtka Igana d.o.o. iz Knina, a radovi će biti završeni u travnju 2022. godine.

Radovi se izvode u sklopu projekta KK.08.2.1.09.0007 Uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnja javne rasvjete uz Krku  kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekt jedan je od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina. Ukupna vrijednost projekta je  6.675.053,82 kn, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa, odnosno 5.673.795,51 kn. Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica.

Cilj projekta je poboljšati javne usluge i sadržaje za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Projektom će se urediti zona za sportske aktivnosti i rekreaciju te organizaciju glazbenih i drugih događanja, u iznimno vrijednom prostoru podno kninske tvrđave, koji se nastavlja na staru jezgru grada Knina te spaja s područjem Nacionalnog parka Krka. Radovi uređenja sportsko-rekreacijske zone Marunuša, površine 5.000 m2, obuhvaćaju izgradnju ugostiteljskog objekta na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgradnja pozornice i gledališta, uređenje pješačke staze, proširenje vježbališta i postavljanje sprava prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti, hortikulturno uređenje, postavljane urbane opreme te izgradnju javne rasvjete duž 900 metara pješačke staze uz Krku.  Projektom će se osigurati i edukacija za sve relevantne dionike vezano za razvoj selektivnih oblika turizma i održivi razvoj grada. Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi pet projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, uključujući i projekt Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul za koji je nedavno potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a sedam projekata je završeno.  Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi je oko 66 milijuna kuna.