Na tvrđavi održan “Doručak s hrvatskih farmi”; ministar Tolušić: Kada kupujete u trgovini, pogledajte deklaraciju…

Brojni Kninjani su jučer prošetali do tvrđave gdje je održan “Doručak s hrvatskih farmi” na kojemu su posjetitelji imali priliku degustirati tradicionalne domaće namirnice s oznakama “Mlijeko hrvatskih farmi”, “Meso hrvatskih farmi”, “Jaja hrvatskih farmi”, “Brašno hrvatskih polja”, “Kruh hrvatskih polja”, kao i tradicionalne namirnice iz Šibensko-kninske županije.

Na doručku je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je upozorio da meso iz Kine i Brazila ne može biti bolje od onoga uzgojenog u Hrvatskoj i da jaja koja 1.500 kilometara putuju iz Poljske ne mogu biti bolja od onih s hrvatskih farmi. Zato je s kninske tvrđave uputio apel građanima.

– Kada uđete u trgovinu i izaberete proizvod, molim vas da pogledate deklaraciju iako je sitna i da provjerite je li proizveden u Hrvatskoj. Ako jest, znajte da je zdravstveno ispravan i kvalitetan. Kupnjom takvog proizvoda pomažete ostanak seljaka na svojoj zemlji. Od toga žive i seljak i prehrambena industrija, time čuvamo radna mjesta i pomažemo sami sebi. Nama ne treba zabrana uvoza nego moramo probuditi svijest kod ljudi da je hrvatski proizvod najbolji, a tada će i trgovci više plasirati domaće od uvoznih proizvoda – apelirao je Tolušić i iznio podatak da takva svijest jača i da je smanjen uvoz mesa i jaja.

Spomenuo je i pozitivnu ulogu Knina u cijeloj priči oko hrvatskih proizvoda.

– Drago mi je da u promoviranju domaćih proizvoda Grad Knin proaktivno sudjeluje zajedno s kninskim veleučilištem, a u skoroj budućnosti i s inovacijskim središtem i financiranjem OPG-ova – referirao je ministar.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Foto: Grad Knin