Uručeni ključevi i ugovori o najmu stanarima nove zgrade “Senjak”

Jučer 09. svibnja 2017. godine, svečano su uručeni ključevi i ugovori o najmu korisnicima novoizgrađene zgrade „Senjak“ u Kninu. Ključeve je danas dobilo 25 korisnika, a do kraja tjedna bit će stambeno zbrinuto svih 80 obitelji.

Riječ je o zgradi s ukupno 80 stanova koja je izgrađena u okviru nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojega provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Za izgradnju ovoga objekta ukupne stambene površine 7.500 m2 utrošeno je iz državnog proračuna gotovo 35,6 milijuna kuna.

Korisnici novoizgrađene zgrade “Senjak“, hrvatski su branitelji i bivši nositelji stanarskih prava, a tri stana dodijelit će se drugim korisnicima programa stambenog zbrinjavanja.

Prošlo je predugo vremena da bi zgrada bila useljena, kazao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar.

– Osobno smatram da je prošlo predugo vremena da bi dočekali današnji trenutak. Kada sam preuzeo dužnost prije godinu dana, prvi koji su se službeno najavili u posjet bili su Josipa Rimac, Tomislav Vrdoljak i Nikola Blažević. Nakon toga nije prošao niti jedan tjedan da netko od predstavnika Grada Knina nije bio u Zagrebu i vršili su stalni pritisak na nas da se stambena problematika riješi. Nema mjeseca da ja nisam ovdje u Kninu kako bi se ta problematika i riješila i vjerujte mi da ćete cijele ove godine biti svjedoci pomaka stambenog zbrinjavanja u Kninu i to kroz dodjelu novih stambenih jedinica, dodjelu građevinskog materijala te dodjelu ugovora o najmu, o kupoprodaji i darovanju – najavio je Mažar.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ivan Vukić pohvalio je gradsku vlast.

– Dok god budete imali ovakvu vlast, ljude koji svakodnevno zovu i mole da se rješavaju vaši problemi, budite sigurni da će svi branitelji riješiti stambeni status. U ime Ministarstva branitelja mogu vam obećati, budući da sam iz ovih područja, da ću stalno voditi računa o ovom prostoru – obećao je Vukić.

Kninski gradonačelnik Nikola Blažević i Šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak složili su se da se sinergijom jedinica lokalne samouprave, Županije i državnih institucija mogu riješavati stambeni i svi ostali problemi.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Foto_ Grad Knin