U Kninu održan 9. tjedan cjeloživotnog učenja

S ciljem promoviranja i poticanja cjeloživotnog učenja Pučko otvoreno učilište Knin je i ove godine u suradnji sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organiziralo razne aktivnosti u okviru 9. tjedna cjeloživotnog učenja, a pod sloganom „Dobro je učiti“.

„Dobro je učiti“ naziv je i okruglog stola održanog u prostorijama POU Knin koji se nadovezao na lokalnu analizu tržišta rada koju je POU Knin izradio u sklopu EU projekta „Razvoj vještina POU Knin“.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici kninskih institucija, udruga i ustanova, njih ukupno deset, koji zajedno predstavljaju bitne čimbenike razvoja grada Knina i okolice.

Po pitanju preporuka o razvoju novih programa pri Pučkom učilištu zaključak okruglog stola bio je da je potrebno provoditi edukacije iz poslovne komunikacije koja djelom obuhvaća znanja iz područja pisanja zamolbi, životopisa, dopisa, e-mailova i ostalih načina komuniciranja u poslovnom svijetu.

POU Knin će po tom pitanju kreirati novi program te ga pokušati drugim sredstvima financiranja ponuditi besplatno onima kojima spomenuta znanja i vještine nedostaju.

U okviru 9. tjedna cjeloživotnog učenja jučer i danas su u Pučkom učilištu održani i Dani otvorenih vrata koje je posjetilo 30-tak građana s raznim upitima vezanim uz programe, uvjete upisa i cijene programa.

Održane su i radionice za nezaposlene na kojima je sudjelovalo devet osoba koje su uspješno prošle radionice, a osim pisanja životopisa i zamolbi, sudionici su upućeni i u dodatne načine traženja posla i prednosti volontiranja. Radionice su vodili voditeljica POU Knin i predstavnica Udruge ZvoniMir.

U okviru obilježavanja 9. Tjedna cjeloživotnog učenja u četvrtak u 17 sati bit će otvorena izložba slika „Kninu s ljubavlju“. Riječ je o slikama darovanim gradu Kninu u povodu obilježavanja 20 godina VRO Oluja. Slike nisu ranije bile izlagane, a izložba će za posjetitelje biti otvorena do 7. listopada.