Utrka “Tour of Croatia” prošla kroz Knin

Utrka “Tour of Croatia” na kojoj nastupaju najviše rangirani svjetski timovi i biciklistički asovi, a koju prenosi i Eurosport danas oko 13:00 sati prošla je kroz Knin u sklopu druge etape.
Biciklistička utrka „Tour of Croatia“ jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, koji se održava od 19. do 24. travnja, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske, Parkova Hrvatske, Grada Zagreba te drugih gradova i županija na čijem se području natjecanje održava.
Na ovogodišnjem, drugom izdanju „Tour of Croatia“, nastupaju timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutačno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Tijekom šest dana trajanja ovog iznimnog sportskog događaja, najbolji svjetski biciklisti proći će šest etapa u 12 hrvatskih gradova i više od 100 različitih mjesta duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske, na trasi dugačkoj više od 1150 kilometara, sve to uz više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka je ove godine započela u Osijeku, izravno će je prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Inače, organizator same utrke je agencija „Top Sport Events“.
U svojoj drugoj etapi, koja se vozi danas, od NP Plitvička jezera do Splita, sudionici utrke prošli su i kroz Knin. Na kružnom toku dočekali su ih brojni građani koji su zastavama pozdravili i bodrili natjecatelje, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević sa suradnicima, direktorica Turističke zajednice Grada Knina Matea Lozančić, ravnatelji i direktori gradskih ustanova i trgovačkih društava, te predstavnici Biciklističkog kluba “Adrion Oros” Knin.