Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Ilan Mor, posjetio Grad Knin

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Ilan Mor, posjetio Grad Knin

Dana 30. siječnja 2020. godine, Grad Knin je posjetio veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Ilan Mor.

Dobrodošlicu mu je poželio gradonačelnik dr. sc. Marko Jelić, sa svojim zamjenicima Marijom Ćaćićem i Željkom Džepinom i predsjednicom Gradskog vijeća, Vedranom Požar te je u gradskoj upravi održan službeni sastanak.

Na sastanku su gradonačelnik i veleposlanik razmijenili informacije o povijesti Knina i njegovoj ulozi u povijesti Hrvatske te o povijesti Izraela i židovskog naroda i poteškoćama s kojima se židovski narod suočavao kroz povijest i danas. Veleposlanik je ovom prilikom pozvao gradonačelnika da posjeti Izrael te će uskoro uputiti službeni poziv gradonačelniku, dr.sc. Marku Jeliću, na Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu.

Nakon sastanka, veleposlanik je u gradskoj vijećnici dao izjavu za medije, a potom se na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu sastao s gospodarstvenicima  Grada Knina, drugim predstavnicima gospodarskih subjekata s područja Grada i Županije, gradskih poduzeća i ustanova te održao predavanje studentima Veleučilišta i gospodarstvenicima na temu “From Startup nation to Smart up nation”.

Svi pozvani su imali priliku predstaviti sebe i svoju tvrtku/ustanovu/službu, nakon čega je veleposlanik izrazio iznenađenost, uz puno poštovanje, činjenicom da grad Knin i Republika Hrvatska imaju toliko „skrivenih“ i malo poznatih gospodarskih potencijala koje bi svakako trebalo intenzivnije promovirati i reklamirati. Pri tom je naglasio  tvrtku SPAN, DIV-tvornicu vijaka, tvrtku C.E.M.P. d.o.o. za razvoj i izgradnju energetskih objekata i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora (vjetroelektrane), razvojne agencije i dr. Pozvao je gradonačelnika Grada Knina i Hrvatsku gospodarsku komoru da oforme delegaciju gospodarstvenika i predstavnika ustanova koja će posjetiti Državu Izrael, a Veleposlanik će osigurati da posjet bude planiran prema njihovim potrebama i koristan za sve njih te da u izravnom kontaktu s izraelskim gospodarstvenicima i ustanovama dobiju korisne informacije, razmijene iskustva i nađu konkretne partnere za svoje buduće poslovanje.

Potom je obišao kninsku tvrđavu i Muzej, izrazio svoje oduševljenje tvrđavom i prirodom koja okružuje Knin te ponovno istaknuo svoje zadovoljstvo svojim dolaskom u Knin i ostvarenim kontaktom s gradonačelnikom Grada Knina i kninskim gospodarstvenicima.