Na Veleučilištu svečano otvorena akademska godina; U klupama 113 brucoša

Na Veleučilištu Marka Marulića danas je svečano otvorena nova akademska 2016./2017. godina, a u klupe je sjelo 113 brucoša.

Novim studentima kninskog veleučilišta obratila se dekanica Lovorka Blažević pozvavši ih da postanu dio akademske zajednice, ali i dio grada Knina.

– Hvala vam što ste prepoznali i izabrali naše veleučilište i studijske programe i nadamo se da ćete i vi biti kotačić koji će pomoći da se naše veleučilište nastavi razvijati u respektabilnu ustanovu visokog obrazovanja. Pozivam vas da svojim dolaskom postanete dio naše akademske zajednice, ali i dio grada Knina koji je osobito ponosan na svoje povijesno i kulturno naslijeđe te prirodne ljepote koje ga okružuju – obratila se brucošima dekanica Blažević.

Ispred Grada Knina studentima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija.

– Poštujte sebe, ovu ustanovu i profesore koji daju svoje vrijeme da vam prenesu znanje kako bi vi sutra postali motor ovog grada, ovog kraja i ove prekrasne države. Želim vam da uz muku uberete najljepše plodove znanja – poručio je Tokmakčija i otkrio  kako je završio natječaj za opremanje studentskog doma te kako je pitanje dana kada će se krenuti u realizaciju.

Brucošima se obratio i dožupan Tomislav Vrdoljak.

– Znanje je pokretač društva u cjelini i bez njega nema napretka.  Znanje koje ćete ovdje steći pružit će vam mogućnost da radite i gradite budućnost naše domovine Hrvatske, ali i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će vam svaka služba na našem veleučilištu biti na usluzi. Svi ovdje moraju imati vremena za vas i biti vam pri ruci – poručio je dožupan.

Najboljim studenticama i studentima, Emanueli Čurčić, Luki Baljku i Tei Zemunović prijenosna je računala u ime Grada poklonio zamjenik kninskog gradonačelnika Slaven Ivić.

Od 113 novih studenata kninskog veleučilišta 52 je upisalo Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, 30 Prehrambenu tehnologiju, 21 Biljnu proizvodnju te 10 Stočarstvo krša.

Od dužnosnika i uzvanika na svečanom otvaranju nove akademske godine bili su prisutni i dožupanica Anja Šimpraga te dugogodišnja kninska gradonačelnica i saborska zastupnica Josipa Rimac.

Novu akademsku godinu blagoslovio je gvardijan Samostana sv. Ante fra Marko Duran.

Vijest preuzeta sa Huknet.hr.