Žene ženama – izložba fotografija

U galeriji kninskog muzeja 8. ožujka 2016.g. u 18.00h otvara se izložba fotografija članica Fotokluba Šibenik pod nazivom: Žene ženama.

 Fotoklub Šibenik je udruga tehničke kulture koja ostvaruju programe u području fotografske djelatnosti, fotografskog stvaralaštva i fotografske tehnike, član je Hrvatskog foto saveza.

Prva konstituirajuća Skupština kluba održana je 24. travnja 1964. godine. U proteklih pedesetak godina djelovanja bilo je perioda uspona i padova, povijest kluba mijenjala se ovisno o burnim političkim i sociološkim događajima. U skladu s tim različiti periodi obilježeni su različitim prioritetima i intenzitetom aktivnosti.

Šezdesete su godine osnivanja, uređenja prostorija, opremanja foto opremom i edukativnih aktivnosti.

Sedamdesete su obilježene organiziranjem prvih klupskih izložbi i jedinom međunarodnom izložbom “7 kontinent”, te početkom sudjelovanja na međuklupskim izložbama.

U osamdesetima je intenzivirana izlagačka aktivnost sudjelovanjem na međuklupskim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Devedesete donose Domovinski rat i društvene promjene, članovi kluba aktivno se uključuju u dokumentiranje tih događaja. Krajem devedesetih gubitkom klupskih prostorija smanjuje se klupsku aktivnost.

Dvijetisućite su godine novih tehnologija i drugačijeg pristupa, pokušaja i traženja, da bi se u dvije tisuće desetima uspostavila čvršća organizacija, intenzivirao rad i djelomično vratio ugled kluba.

Danas je Fotoklub Šibenik udruga dvadesetak iskusnih foto amatera i mladih entuzijasta o čijoj aktivnosti u proteklih 7 godina najbolje govori pedesetak samostalnih i klupskih izložbi te brojna sudjelovanja članova na pozivnim izložbama. Također, mnogi naši članovi usmjerili su svoju kreativnu aktivnost prema fotografskim internet portalima gdje su se dokazali i potvrdili svojim uspješnim uradcima.

Članovi Foto kluba Šibenik su u proteklih 50 godina kontinuiranog i uspješnog djelovanja na području kreativnog fotografskog stvaralaštva svojim fotografijama bilježili i povijest svoga grada i prezentirali ga sudjelujući na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te tako ostavili trag u kulturnom i javnom životu Grada Šibenika.