Održana prezentacija natječaja za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna za 2015. godinu

Danas je u prostoru Gradske vijećnice Grada Knina u Kninu održana prezentacija natječaja za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz  sredstava državnog proračuna za 2015. godinu u organizaciji Zaklade “Kajo Dadić”.

 

 

Na prezentaciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnice Grada Knina Slaven Ivić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Sanja Lozančić, te predstavnici civilnih udruga, gradskih ustanova, vrtića i osnovnih škola s područja grada Knina.

 

Svi prisutni upoznati su s natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna za 2015. godinu (Ministarstvo socijalne politike i mladih), u kojima Zaklada “Kajo Dadić”  sudjeluje kao provedbeno tijelo u natječajima iz djelokruga: 1. Razvoj lokalnih volonterskih centara, 2. Prevencija nasilja nad djecom i mladima, 3. Promicanje i zaštita prava djece i podrška obitelji  i 4. Podrška projektima udruga mladih i za mlade.

 

Prezentiran je također i natječaj ‘Naš doprinos zajednici’ koji Zaklada “Kajo Dadić”  provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za dodjelu financijskih podrški građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama (pravo prijave imaju udruge, škole, vrtići, gradske knjižnice, domovi umirovljenika i druge ustanove pod uvjetom da su u državnom vlasništvu).

 

Naime, Zaklada “Kajo Dadić” (u daljnjem tekstu: Zaklada) osnovana je 2004. g. na prijedlog Upravnog odbora Udruge “Mi“- Split u znak zahvalnosti privatnom donatoru Kaji Dadiću koji je Udruzi ostavio nekretnine s ciljem korištenja istih u humanitarne svrhe.

Svrha Zaklade je:

  • poticanje razvoja civilnog društva i međusektorske suradnje,
  • pružanje financijske pomoći učenicima i studentima i
  • razvoj filantropije i humanitarno djelovanje

image004 image002