Crveni križ Knin dodatno educirao 22 djelatnice koje se brinu o starijim osobama

Crveni križ Knin dodatno educirao 22 djelatnice koje se brinu o starijim osobama

Dana 31. siječnja 2019. godine Crveni križ Knin održao je uručenje diploma stručnog osposobljavanja za 22 djelatnice projekta „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“.

Iznimnost podjele bila je u tome što su si djelatnice Projekta međusobno uručile diplome čime se dalo na značaj ženama koje su pripadnice ciljnih skupina Projekta.

Provedenim programima obrazovanja i osposobljavanja educirane su 22 djelatnice od kojih je 17 djelatnica završilo obrazovanje za  gerontodomaćicu, dok je 5 djelatnica završilo obrazovanje za mljekaricu/siraricu.

Završenim programima unaprijedila su se postojeća znanja i vještine žena – pripadnica ciljnih skupina zaposlenih u sklopu programa „Zaželi“. Ističemo kako će ova aktivnost Projekta uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove konkurentnosti i zapošljivosti nakon završetka projekta 2020-te.

Programe obrazovanja i osposobljavanja polazit će i  preostalih 12 djelatnica Projekta koje će programima njegovateljice i uzgajivačice ljekovitog bilja steći i unaprijedit znanje i iskustvo na tom polju kako bi i same postale konkurentnije na tržištu rada.

Podsjećamo kako je cjelokupna vrijednost projekta 7.925.199,24 kuna, čiji je iznos u 100 %-tnom iznosu financirala Europska unija iz ESF-a.