Knin se predstavlja na sajmu GAST u Splitu

Knin se predstavlja na sajmu GAST u Splitu

Kninska Turistička zajednica predstavlja naš grad i okolicu na poznatom gastronomskom sajmu GAST, koji se održava do subote, 29. veljače u splitskoj Spalladium Areni. Na ovom  sajmu na štandu TZG Knina predstavljaju se i dvoje lokalnih proizvođača, OPG Markoš sa svojim izvanrednim sirevima i sirnim proizvodima i PZ Vrbničko selo s vrhunskim vinima ekološke proizvodnje Burnum iz kninskog kraja.

– Posjetitelji su oduševljeni okusima i aromama naših proizvoda, a mi ne možemo biti ponosniji. Čak je i pjenušac Burnum uključen u izbor za natjecanje WOW za najbolja pjenušava i rose vina na sajmu. Također, malo smo Splićane i ostale posjetitelje sajma podsjetili na sve prirodne i kulturne ljepote Knina, na samo sat vremena od njih.”  – javila nam je Romana Marković iz kninske Turističke zajednice.

Osobe educirane u okviru projekta za turističke vodiče i pratitelje imat će priliku biti na svim ovim sajmovima i prakticirati naučeno. U Splitu na štandu TZG Knina svoje znanje prakticira turistički vodič Milenko Stanić i turističke pratiteljice Elektrina Skelin i Ksenija Sinobad.

Ovo je finalna faza projekta Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma koja se odnosi isključivo na promociju. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a cilj mu je povećati atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike poboljšanjem i proširenjem turističke ponude. Turistički sajam Gast u Splitu drugi je u nizu, nakon ljubljanskog Alpe-Adria, od planirana četiri sajma u sklopu projekta na kojima će se Knin i okolica predstavljati. Slijede sajmovi u Zagrebu i Skradinu.