Karnevalska povorka u Kninu

 

Više od 800 maski prodefiliralo je jučeru velikoj povorci koja se uz pratnju mnogobrojne publike protezala kninskim ulicama.

Zabava je započela već u prijepodnevnim satima kad su se na parkiralištu kod Osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“ počele skupljati prve maškarane grupe.

Vesela družina u povorku je krenula nešto poslije 12:00 sati predvođena krnjom Nitko Nitkovićem, te već tradicionalnim predvoditeljima povorke.

Zabavni program ispred maskirane povorke otvorio je gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević sa svojim zamjenikom Slavenom Ivićem.
Znatiželjni gledatelji, koji su napunili ulice i centralni Trg Ante Starčevića sa zanimanjem i smijehom pratili su dvosatnu veselu povorku maškaranih skupina, a dobitnici nagrada bili su:

1. mjesto- izlet na marunušu- vožnja splavom i piknik: Mickey i Minnie (skupina iz DV Cvrčak i OŠ.Domovinske zahvalnosti razred 4a)

2. mjesto- majice s karnevalskim motivom: Vještice i jokeri ( OŠ Domovinske zahvalnosti razred 5d.) i 80-e ( OŠ Domovinske zahvalnosti razre 7a)

3. mjesto- poklon paket za školu/vrtić: Ježići ( Čarobni svijet) i dobre vile i čarobnjaci ( DV Cvrčak)

 

Rasplesana povorka svoj je put tradicionalno završila na Atlagića mostu, spaljivanjem Nitka Nitkovića.