Eko-predstava za djecu – ”Lara u svijetu životinja” u sklopu međunarodnog dana obitelji

Povodom obilježavanja međunarodnog dana obitelji u srijedu 16. svibnja 2018. godine u kino dvorani u Kninu s početkom u 18:00 sati će se održati eko-predstava za djecu pod nazivom ”Lara u svijetu životinja” u organizaciji grada Knina. Predstavu izvodi kazalište Smješko iz Zagreba, a režiju potpisuje Ivana Boban, dok će likove iz ove simpatične predstave utjeloviti Marija Šegvić, Vini Jurčić i Boris Baukčić. Ulaz na predstavu je besplatan za sve posjetitelje.

Nešto više o samoj predstavi:

Izlet u prirodu sa svojom obitelji nekima nije najdraža stvar na svijetu. Ali, kada iza svakog stabla ili ispod svakog kamena možete pronaći njihove stanovnike, stvari postaju itekako zanimljive. Kazalište „Smješko“ predstavlja autorsku ekološku predstavu namijenjenu mlađoj publici kako bi kroz zaigrani pristup djevojčice Lare upoznali i naučili nešto o našim autohtonim i zaštićenim divljim životinjskim vrstama. Klepetan Rodan, missica Risica, gospođa Šišmišica i zec Martin Lijepouhi samo su neki od šumskih likova koji će nam dati pokoji savjet što svatko od nas može učiniti  kako bi prestalo istrebljenje autohtonih i ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.

Predstava je eko edukativnog karaktera i svakako da će djeci približiti čari odlaska u prirodu s obitelji, a uz to djeca će naučiti ponešto o životinjskim vrstama koje su zakonom zaštićene u Republici Hrvatskoj i gdje točno te vrste obitavaju. ”Lara u svijetu životinja” je namjenjena djeci do 6. razreda, ali isto tako je odlično prihvaćena i kod starijih. Predstava je u 2017. godine bila sudionik Naj Naj Festivala u Zagrebu, 57. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku, te Festivala Eko pozorišta u Bačkoj Palanci.

Plakat: