Gradonačelnik dr.sc. Marko Jelić primio u nastupni posjet predstavnike projekta „Erste Plava liga-brže, više, jače“

Gradonačelnik dr.sc. Marko Jelić  primio u nastupni posjet predstavnike projekta „Erste Plava liga-brže, više, jače“

Gradonačelnik Grada Knina dr.sc. Marko Jelić je sa suradnicima u gradskoj upravi primio u posjet predstavnike atletskog natjecanja  „Erste Plava Liga – brže, više, jače“ Ivana Veštića predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, Ivanu Brkljačić, voditeljicu projekta, Mariju Pavelić predstavnicu organizatora te predstavnike Atletskog kluba Sveti Ante“ Dražena Lasića trenera i Anitu Anić-Kaliger predsjednicu.

Liga obuhvaća atletska natjecanja za učenike i učenice od 3. do 6. razreda osnovne škole i to u sedam disciplina (60 m, 100 m, 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle te vortex).

Samo natjecanje bi se održalo u Kninu prilikom svečanog otvaranja atletske staze kojom prilikom bi se promovirala atletika kao bazični sport i izvrsna prilika da se što više djece motivira bavljenjem atletikom, ali i sportom općenito. Grad Knin je prihvatio organizaciju natjecanja i podržava promoviranje sporta kao i stvaranje zdravih životnih navika.

Inače projekt Erste Plava liga – brže, više, jače“ održava se već sedmu godinu u organizaciji Atletskog kluba Pro sport iz Zagreba. Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i uz podršku najuspješnijih hrvatskih atletskih zvijezda.