Gradsko vijeće usvojilo izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici 2015. godine

Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2015. godine. Specifičnost ovoga izvještaja je da je prvu polovicu izvještajnog razdoblja gradonačelnica bila Josipa Rimac, a drugu polovicu funkciju gradonačelnika obavljao je Nikola Blažević.

U svom izvješću Nikola Blažević je pobrojao je sve aktivnosti Gradskog vijeća i upravnih odjela, a najveći dio izvještaja zauzimaju aktivnosti  oko obilježavanja 20. obljetnice Oluje te navođenja brojnih započetih ili završenih infratsrukturnih projekata.

Tokmakčija: Svjesni smo osipanja stanovništva, pomognimo ljudima da ostanu

Današnja sjednica je započela obraćanjem predsjednika Gradskog vijeća Marinka Tokmakčije u vezi vijećničkog pitanja Ivana Uzuna sa sjednice održane 1. prosinca prošle godine.

Pitanje se odnosilo na postupak sanacijske upraviteljice kninske bolnice Antonele Karačić koja je naložila tehničaru radiologije Mahmoudu Tomeliehu da iziđe iz prostora bolnice gdje živi više od 20 godina, Uzun je tada upozorio kako je riječ o tjeranju stručnih kadrova iz grada. Odlučeno je da se o tom problemu pošalje upit sanacijskoj upraviteljici.

Predsjednik Gradskog vijeća kazao je danas kako je stigao šturi odgovor sanacijske upraviteljice da je sve napravljeno sukladno zakonu te je potom uputio apel.

– Svjesni smo da dolazi do osipanja stanovništva u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Kninu. Stoga molim da svi ljudi koji obnašaju funkcije pomognu građanima riješiti stambena i ostala pitanja, kako ne bi odlazili iz grada – apelirao je Tokmakčija.

Izbori za mjesne odbore 17. travnja ove godine

Građani Knina uskoro će opet na izbore. Naime, kninski gradski parlament donio je odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Knina. Izbori će se održati u nedjelju 17. travnja ove godine od 7 do 19 sati.

Izbori će se održati za članove Mjesnih odbora I, II, III, IV (Kovačić) i V (Golubić).

Izabrani članovi Savjeta mladih

Knin od danas ima Savjet mladih. Gradski vijećnici su, među osam kandidata, izabrali sedam članova savjeta. Izabrani su Anamarija Rapo, Petra Komar i Antonija Bošnjak ispred Mladeži HDZ-a, Lara Šostar i Andrija Anić-Božić ispred DVD-a Knin, Ivana Mandinić ispred Gradskog društva Crvenog križa te Barbara Alilović ispred Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Prosvjedovanje vijećnice Manojlović radi izmjene sastava Odbora za javna priznanja.

Ritam mirne sjednice podigla je vijećnica SDSS-a Rada Manojlović oštro prosvjedujući protiv izmjene prijedloga rješenja o imenovanju Odbora za javna priznanja Grada Knina.

U odbor su najprije predloženi Nikola Blažević, Radojka Manojlović, Ivan Uzun, Tatjana Plavčić, Jure Zečević, Zvonimir Jelić i Ante Čaić.  Taj prvi prijedlog predlagatelj je ipak poništio i uputio novi. Po novom prijedlogu rješenja predloženi su Nikola Blažević, Slaven Ivić, Danijela Ognjenović Lošić, Marinko Tokmakčija, Ivan Uzun, Josipa Rimac i Tomislav Vrdoljak.

Vijećnica SDSS-a Rada Manojlović prosvjedovala je protiv ove izmjene i pitala koji je razlog tomu.  Gradonačelnik Blažević joj je odgovorio kako je prethodni prijedlog rješenja poništen jer nisu bili usuglašeni stavovi predlagatelja i Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća.

Gradsko vijeće usvojilo je novo rješenje o imenovanju Odbora za javna priznanja Grada Knina.

U Kninu dovoljan broj sudionika zaštite i spašavanja

Kninski parlament usvojio je i godišnju analizu stanja sustava civilne zaštite na području grada za 2015. godinu te plan za tekuću godinu.

Izvjestitelj je bio zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić koji je istaknuo da je Grad prošle godine donio sve normativne akte koji definiraju prava i obveze jedinice lokalne uprave iz Zakona o sustavu civilne zaštite. Dodao je da na području grada postoji dovoljan broj sudionika zaštite i spašavanja koji su se sposobni uključiti u sustav.

Vijeće je usvojilo i mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim uvjetima te smjernice za organizaciju i razvoj cijeloga sustava.

Asfaltiranja Gundulićeve ulice nema zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa

U vijećničkim pitanjima, vijećnik HDZ-a Dragan Matić pitao je kad će se asfatirati Gundulićeva ulica. Gradonačelnik Blažević mu je odgovorio da je “zapelo” na imovinsko-pravnim pitanjima, odnosno da jedan od vlasnika “koči” daljnje korake. Da bi se došlo do asfaltiranja, rekao je, potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju, pribaviti građevinsku dozvolu i obaviti izvlaštenje, a sve to i košta.

Zašto HV zabranjuje pristup Dinari?

Vijećnik Robert Marić pitao je zašto HV zabranjuje pristup Dinari koji ide javnom cestom koja čak prolazi i privatnim parcelama.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako će kontaktirati MORH kako bi se problem riješio, odnosno kako bi građani mogli nesmetano dolaziti do svojih posjeda, a da istovremeno vojska može redovito obavljati svoje obveze.

Vijest preuzeta sa Huknet.hr

IMG_8065 IMG_8068 IMG_8069 IMG_8070 IMG_8076 IMG_8078