Jučer i danas uživali smo na 10. FRK-u: Galerija fotografija

Na vjerojatno najljepšem mjestu u Kninu, kod Ekološko-informativnog centra na Krki jučer i danas održava se jubilarni 10. Festival ruralne kulture FRK.
Događaj je to koji nam, zahvaljujući entuzijastima iz Ekološke udruge Krka, predvođenih Ingom Kukolj, već deset godina pruža priliku da uživamo u prirodnim ljepotama svoga grada, da se družimo u čarobno lijepom ambijentu i uživamo u nepretencioznom, ali kvalitetnom kulturnom sadržaju festivala.

Festival je jučer započeo oko podneva radionicama, okruglim stolom o razvoju turizma, igrama, plovidbom Krkom i jahanjem konja, a u večernjim satima službeno ga je otvorila kninska gradonačelnica Josipa Rimac, nakon čega su posjetitelji uživali u nastupima kninskog mikrotonalnog glazbenika Jurice Jelića te poznate i cijenjene glazbene umjetnice Lidije Bajuk koju je na violončelu pratio sjajni Stanislav Kovačić.

Uživali smo ne samo u glazbi Lidije Bajuk nego i u njenom kazivanju mitoloških priča iz davnina s kojima ova sjajna umjetnica u svojoj etno glazbi koketira i na koje se glazbeno, tekstualno i kulturološki naslanja.
Donosimo vam slike s događanja od jučer i danas prijepodne, a svi vi koji jučer ili jutros niste stigli na FRK prošetajte danas tokom dana, ako volite igru, rekreaciju, plovidbu i penjanje i ako uživate u sajmu tradicijskih proizvoda i starih zanata ili navečer, ako ste raspoloženi za večernje druženje pored rijeke uz kulturni program i dobru glazbu.