Kninskoj bolnici odobreno 5,5 milijuna kuna: Ugovor potpisali ministrica Žalac i ravnateljica Bitunjac

Kninskoj bolnici je preko Ministarstva regionalnog razvoja odobreno 5,5 milijuna kuna iz europskih fondova, a ugovor su danas potpisali ministrica Gabrijela Žalac i ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac.

Ugovorom između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, odnosno Središnje agencije za financiranje i upravljanje programima i projektima EU te Opće i veteranske bolnice Hrvatskoga ponosa Knin, kninskoj bolnici je odobreno 5.467.298,86 kuna iz europskih fondova i to za projekt čiji je cilj smanjiti broj prijema na akutne bolničke odjele kroz unaprjeđenje i proširenje usluga dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.

Projektom su predviđeni prilagodba prostora za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te nabava medicinske i nemedicinske opreme.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac je prigodom današnjeg potpisivanja ugovora u kninskoj bolnici donijela još jednu lijepu vijest za Knin.

– Posebno me veseli da se ovo dogodilo danas kada smo na sjednici Vlade donijeli odluku o osnivanju Uprave za potpomognuta područja koja će djelovati unutar našeg ministarstva i koju će činiti tim ljudi koji će brinuti o ovim krajevima, a ovaj ugovor je dio takve brige. Čestitam i projektnom timu i Gradu koji je prepoznao važnost ovoga programa – kazala je ministrica Žalac.

Projekt će značiti bolje medicinske usluge i to ne samo za Kninjane, izjavila je ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac.

– Ovo je za nas značajno jer nam, iako smo mala bolnica, gravitira puno ljudi, a uz to smo i  veteranska bolnica. Odobrena sredstva će svakako pomoći u podizanju standarda medicinskih usluga i to ne samo stanovnicima našeg kraja nego i okolnih većih gradova, Šibenika i Splita. Sve više imamo pacijenata iz tih gradova zbog malih redova čekanja na specijalističke preglede i pretrage. Za neke preglede čak i nema redova čekanja kao i za naš operacijski program – izvijestila je ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac posebno se zahvalivši Gradu i Županiji na potpori i lobiranju.

Uz ministricu Žalac današnjem su potpisivanju ugovora bili nazočni i državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i upravljanje programima i projektima EU Tomislav Petrić.

Domaćini ministrici su uz ravnateljicu i članove Upravnog vijeća bolnice bili župan Goran Pauk, dožupan Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Nikola Blažević, dogradonačelnik Slaven Ivić te dugogodišnja gradonačelnica Josipa Rimac.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Foto: Grad Knin